Viljelytavat

Viljely Naurisahon tilalla

Marjoja kasvatetaan tilalla sekä avomaalla että tunneleissa. Vadelmien koko ja laatu on parempi tunnelikasvatuksessa ja tunnelien avulla saadaan vähennettyä myös kasvinsuojeluaineiden käyttöä. Sateelta suojassa kasvatetut marjat pysyvät kiinteämpinä ja korjuu voidaan tehdä juuri silloin kun sato on parhaimmillaan. Tunnelikasvatuksen ansiosta marjojen satokautta voidaan pidentää; keväällä marjoja saadaan aiemmin ja syksyllä myöhempään. Avomaan tuotannossa käytössä on tihkukastelujärjestelmä, jonka ansiosta mansikat saadaan lannoitettua ja kasteltua suoraan juurille. Näin ollen vedenkäyttö on tehokasta ja vähäisempää kuin sadettamalla. Suoraan juurille annettu vesi ei vetistä marjaa ja järjestelmän avulla annettu lannoite parantaa mansikan makua ja rakennetta.

Viljelykierto on yksi olennainen osa hyvää maan ravinne- ja kasvikiertoa. Toimivan viljelykierron ansiosta peltojen kasvukunto pysyy hyvänä luonnollisesti.

Hyödynnämme luonnon omia torjuntakeinoja

Marjanviljelyssä kasvinsuojeluaineiden käyttö minimoidaan hyödyntämällä integroitua kasvinsuojelua. Torjunta kasvitauteja ja tuholaisia vastaan tehdään vain tarpeeseen. Tilalla käytetään apuna hyönteisiä pölytyksessä ja kasvintuhoojien torjunnassa. Tuholaisten luontaiset viholliset ovat hyvä ja luonnollinen keino torjua tuholaisten aiheuttamia vahinkoja. Muun muassa petopunkit, leppäkertut ja harsokorennot syövät tuholaisia ja mehiläispesät auttavat pölytyksessä yhdessä luonnon omien pölyttäjien kanssa. Mehiläiset levittävät pölyttäessään sienirihmastoa torjumaan mansikalla tavattavaa härmää. Näin takaamme teille puhtaan ja laadukkaan marjasadon.

Tule tutustumaan paikanpäälle!